Интернет страница Археология Булгарика

Интернет страница Археология Булгарика

Сайтът Archaeologia Bulgarica представя медийната платформа “Archaeologia Bulgarica/Археология Булгарика”, която е създадена през май 2018 г. с цел популяризиране на културно-историческото наследство на България. Платформата включва сайт, YouTube канал, Facebook страница и едноименно научно списание, основано още през 90-те години. Ето някои от ключовите характеристики на сайта:

  1. Популяризиране на Културно-Историческото Наследство: Основната цел на платформата е да популяризира културно-историческото наследство на България.
  2. Мултимедийно Съдържание: Платформата предлага разнообразно съдържание чрез своя сайт, YouTube канал и Facebook страница, което позволява на посетителите да се запознаят с археологическите открития и историческите събития в България.
  3. Научно Списание: “Archaeologia Bulgarica” е научно списание, което е част от платформата и предоставя академични изследвания и статии в областта на археологията и историята.
  4. Достъпност на Информацията: Сайтът предлага лесен достъп до информацията и позволява на посетителите да следят актуалните археологически открития и изследвания.
  5. Мото на Платформата: Мотото на платформата е “Виж откритията, докато се случват”, което подчертава ангажимента на сайта към предоставянето на актуална и интересна информация за археологическите находки в България.

Общо взето, сайтът на “Archaeologia Bulgarica” представлява ценен ресурс за всеки, който се интересува от археологията и историята на България, като предлага богато мултимедийно съдържание и достъп до академични изследвания и статии.

 

https://www.archaelogia-bulgarica.com